Over Ondernemende Starters

Ondernemende Starters is gericht op mensen die een nieuwe uitdaging in hun leven willen aangaan. Mensen die zich wellicht niet helemaal meer op hun plaats voelen in de 9 tot 5 mentaliteit en/of zoeken naar meer voldoening. Naar een minder stressvol leven met meer tijd voor dingen die er echt toe doen. Zij die kijken naar de mogelijkheden om het anders te doen. En die mogelijkheden liggen er, bijvoorbeeld in het starten van een eigen online onderneming.

Even voorstellen
Mijn naam is Friso Noë, 48 jaar as we speak en oprichter van ondernemendestarters.nl.
Zelf ben ik in het verleden meerdere keren een ‘starter’ geweest. Niet altijd even succesvol overigens ;).
Op het moment van starten was ik zonder uitzondering super enthousiast; een nieuw idee, nieuwe motivatie en bruisend van de energie om een eigen bedrijfje ervan te maken. Maar ondanks dat enthousiasme en altijd een net iets te rotsvast vertrouwen in mijn nieuwe ideetjes, liep het toch regelmatig anders…

Wat wel goed liep
Eén van de bedrijven die wel goed liep was Fit for Free. In 2005 was ik betrokken bij de oprichting hiervan. Het concept van goedkope fitness was nog niet in Nederland en bleek een regelrechte hit te zijn. Inmiddels is Fit for Free uitgegroeid tot een landelijke keten met bijna 100 vestigingen. Dat feestje heb ik overigens niet meer meegemaakt omdat ik binnen een jaar na de oprichting van de eerste vestiging besloot een andere weg te kiezen.

Met het geld dat ik meekreeg uit de fitnessonderneming had ik plots alle ruimte om lekker te freewheelen. En dat deed ik. Iedere drive om weer aan de slag te gaan ontbrak volledig en mijn commerciële inborst en het idee van veel geld verdienen boeide me niet meer. Makkelijk praten natuurlijk als je genoeg hebt om een paar jaar rustig aan te doen… Uiteraard raakt het geld op een gegeven moment op en dan moet je toch weer. 😉

Tijd ruilen voor geld
Ik ben nooit voorstander geweest van het simpelweg ruilen van mijn tijd voor geld. Vandaar waarschijnlijk dat ik altijd liever voor mezelf wilde werken. Als ik iets startte dan had het, in ieder geval in mijn beleving ;), altijd de potentie om heel succesvol te worden. Een passief inkomen heeft mij ook altijd getrokken; als het eenmaal loopt, heb ik mijn handen weer vrij voor iets anders en in de tussentijd komt er automatisch geld binnen.
Alles en iedereen zit online en ik ben er inmiddels van overtuigd dat daar echt mogelijkheden liggen. Bedrijven als Google en Facebook beschikken over enorme hoeveelheden informatie waardoor je met uiterste precisie kunt adverteren. Daarnaast zijn veel processen te automatiseren wat, eenmaal goed opgezet, veel vrijheid oplevert. En precies dat, vrijheid, is wat me aanspreekt :).

Six Figure Mentors
Ik was al wat bezig met internetmarketing en het bouwen van een passief inkomen, maar ik had het idee dat het effectiever kon. Een beetje surfend en half oriënterend over de verschillende mogelijkheden van online marketing stuitte ik op een advertentie van iemand die met SFM bezig was. Ik klik normaal gesproken advertenties weg zodra het kan, maar deze klonk anders. Niks snel rijk worden, geen gouden bergen, maar een oprecht verhaal met, zo leek het, een serieus bedrijf erachter.

Het internet is geweldig want je kunt er werkelijk alles vinden, maar er wordt natuurlijk ook op geraffineerde wijze een hoop onzin verkocht. Ik was dus super sceptisch. Maar stap voor stap raakte ik overtuigd van de kwaliteit van hetgeen ze aanbieden: Kennis, support en kansen.

Is het reëel om te denken dat je binnen drie maanden tienduizend euro per maand verdient online? Nee, natuurlijk niet (laat je niets wijs maken!). Maar als ik me nou eens een jaar (of twee, of vijf voor mijn part..) hierin onderdompel… Mezelf de skills eigen maak die nodig zijn om een levensstijl van vrijheid te realiseren. Dan is dit een investering die zich de rest van mijn leven terugbetaalt. En precies dat is wat zij bieden. Voor mij een no brainer!